2014-02-21

No Bake Kakor - Fikon, Hasselnötter, Kakao, Kokossocker, Kokosolja



I dag har snön vräkt ner här, perfekt kramsnö har det kommit. Med en massa snö utanför fönstret vill jag bara stå i köket och dona hela dagen. Så jag snodde ihop dessa No Bake Chokladkakorna och toppade dem med Tahini, lite Chokladkräm och Hallon. Oh, så gott! Se receptet här nedan.

Ekologiska No Bake Kakor - Glutenfria/Veganvänliga
ca 3 1/2 dl Hasselnötter* (200 g)
200 g Mjuka Fikon* (Eller blötlagda)
Några nypor Äkta Vaniljpulver*
Någon nypa Havssalt eller Himalayasalt
3 msk Kokosolja*
1 1/2 msk Kakao*
3 tsk Kokossocker*
1-2 msk Vatten

Mixa ihop alla ingredienser till en jämn smet i en hushållsassistent. Smaka av och tillsätt mer kakao, sötma (agave/kokossocker/torkad frukt) eller salt efter smak. När smeten är jämnt mixad så rullar du den korvformad och lägger in i kylen någon timme. Under tiden kan du hacka nötter (jag tog några mandlar) och förbereda topping. Rulla sedan degkorven i de hackade mandlarna och skär sedan Kakskivor med en vass kniv. Kakorna toppar du sedan med tex Tahini (blandat med lite agave) eller Nötsmör, Hallon och en blandning av lite Kokosolja, Kakao och Agave. Det kan även vara gott att sprinkla över lite Havssalt och Honung/Agave ovanpå alltihopa. Det går att variera massor och bara ta av det goda som finns hemma i kylen/skafferiet att toppa dessa No Bake Kakor med :)

4 kommentarer:

  1. Vilken fantastiskt informativ och snygg blogg du skriver!
    H. en ny läsare från Finland

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tusen tack :) Ha en fin lördag! /Evelina

      Radera
  2. Mums så gott!!! Här är det väldigt svårt att få tag på hasselnötter :(
    Kram Therese

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, typiskt! Men mandlar går ju också bra! :)
      Kram /Evelina

      Radera