2014-02-24

Hej Måndag & Juice-Buffé


Hej måndag och färgsprakande Juice-buffé till frukosten! Till dessa åt jag Bovetegröt med Banan, Lingon och Tahini på toppen, favorittopping just nu
Juicer från vänster: 1. Morot* & Citron* 2. Polkabeta*, Äpple* & Ingefära* 3. Äpple* & Morot* 4. Spenat*, Gurka*, Ingefära* & Äpple.


5 kommentarer:

 1. Juice! Köpte en råsaftcentrifug i helgen och är frälst. Min favviskombo hittills är äpple, rödkål, stjälkselleri och citron. Läste att rödbetsjuice är väldigt utrensande så att man bör vara försiktig med det innan man är van... Tur att jag läste det innan jag testade att köra hela påsen med rödbetor som jag hade hemma som jag hade tänkt ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul! Mm den kombinationen alltså, sluurp!
   Haha, ja det är sant, man ska aldrig överdriva intaget av något även det som är bra grejer. Lagom och en variation av olika grönsaker, bär o frukter är det bästa tror jag :)
   /Evelina

   Radera
 2. Hej Evelina! Först och främst måste jag säga att jag ÄLSKAR din blogg! Du är en stor inspiratör och en stor anledning till att jag börjat tänka mer eko-vänligt och vill leva så eko och naturnära som möjligt på livsmedel och skönhetsprodukt-fronten. Jag tänkte höra, vad skulle du tipsa om som bra start-/bas-produkter att införskaffa om man vill göra lite mer egen hår och hudvård? Jag har mandel och arganolja, finns det fler guldkorn du tycker gör en bra start? Kram Josephine!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tusen tack! Oj jag vet inte vad jag ska säga, så fina ord :) Så otroligt glad att du blir inspirerad!
   Kul att du vill göra mer egen hår/hudvård :) Vad har du tänkt göra?
   Jag tycker att Bivax, Sheasmör, Olika vegetabiliska oljor och Eteriska oljor alltid är bra att ha hemma. Sedan beror det som sagt på vad som ska göras..Det finns ju massor av fina råvaror :) Kika in på http://www.organicmakers.se/ så hittar du allt som behövs!
   Jag har samlat mina recept på Hemmagjord Hudvård här--> http://www.evelinasekologiska.se/search/label/Hemmagjord%20Hudv%C3%A5rd
   I morgon kommer ett nytt recept på hemmagjord hudkräm också :)

   /Evelina

   Radera
  2. Tack för tipsen! Ska kika in i den kategorin lite mer. :) Tänkte mest till ansiktsmasker och allmänt gott för huden gå och då. Provade göra din avokado-mandelolja-mask, underbar! Är bekant med olika oljor, använder mandelolja dagligen och är helt frälst på den! Sheasmör har jag funderat på att införskaffa mig ett tag, så den saken ska jag nog slå slag i! :)

   Radera