2014-01-28

Rosmarin, Lingon, Apelsin - Muffins! Glutenfria & Ekologiska



Jag älskar verkligen Lingon! Tycker att de passar bra både i Matbröd, Smoothies, Muffins, som topping på Bakverk, i Chiapuddingen eller på Gröten. Mums! Skogens röda guld innehåller dessutom en massa nyttigheter och finns i mängder att plocka på sensommaren/hösten.
Visste ni förresten att doften av de eteriska oljorna som finns i Apelsinskalet är en riktig humörhöjare Och Rosmarin gynnar matsmältningen, är immunstärkande samt förbättrar koncentrationen och stärker minnet! 

RECEPT - Rosmarin, Lingon & Apelsin Muffins
Ugn 200 grader
1 dl Kokosmjöl*
1 dl Bovetemjöl*
1 dl Havregryn*
2 dl Kokossocker* 
1 1/2 tsk Bakpulver
1 nypa Äkta Vaniljpulver*
3 krm Rosmarin*   
50 g Smör*
1 dl valfri Mjölk (Jag använde Havremjölk*)
2 Ägg*
Apelsinzest från 1 st Apelsin*
1 dl Lingon*

Blanda först de torra ingredienserna och smält sedan smör. Blanda ned smör, mjölk, ägg, apelsinzest och lingon. Blanda väl och lägg sedan upp i muffinsformar, ca 9 st. Grädda sedan i ca 10 min. Toppa dem sedan med apelsinzest och lingon. Servera dem tillsammans med ett stort glas iskall Nötmjölk eller Havremjölk

2 kommentarer:

  1. Vad är apelsinzest för något?
    Fungerar det lika bra att byta ut mjölsorterna till vanligt grahamsmjöl eller rågsikt t.ex?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Apelsinzest är rivet apelsinskal :) Viktigt att apelsinen är ekologisk!
      Då jag äter och bakar glutenfritt använder jag inte grahamsmjöl eller rågmjöl. Så jag har lite svårt att säga hur det blir konsistensmässigt tyvärr..Men prova dig fram! Kan säkert bli bra det med :) /Evelina

      Radera