2014-01-19

RödbetsFröKnäcke!

I morse bakade jag ett Fröknäcke med Pulpan/Fruktköttet som blir över efter att ha pressat juice i centrifugen. Det blev kanongott! Knaprigt knäcke som får lite sötma från Rödbeta & Äpple och med en hint av Ingefära. Fröna ger en nötig smak och havssaltet balanserar upp det söta i fruktköttet. Så jag säger det igen, spara fruktköttet :) Använd det på en gång eller frys in!
Fröknäcke med Fruktkött/Pulpa - Rödbeta, Äpple, Ingefära
Ugn 150 grader
1 dl Sesamfrön*
1/2 dl Solroskärnor*
1/2 dl Linfrön*
1 msk Fiberhusk*
1/2 tsk Havssalt/Himalayasalt/Örtsalt
Ca 2 dl Fruktkött (Efter pressning i råsaftcentrifug)
2 dl Hett vatten
2 msk Olja*

Blanda först de torra ingredienserna och häll sedan i pulpan/fruktköttet, vatten och olja. Blanda ihop till en smet och häll direkt upp på plåt med bakplåtspapper. Platta ut knäckesmeten med händerna, tips är att fukta dem med lite vatten innan så att de inte fastnar i smeten.
Grädda i ca 50 min, dela sedan upp knäcket genom att bryta eller skära upp det. Låt ev torka på eftervärme i ugnen för att bli knaprigare.

Här snöar det massor även idag. Stora flingor som sakta dalar ned. Jag kommer att hålla mig inne och pyssla hela dagen men först en snöpromme :) Ha en fin söndag alla!


12 kommentarer:

 1. ser helt fantastiskt gott ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kul att du tycker det :)
   /Evelina

   Radera
 2. Hej! Min kommentar har inget att göra med just det här inlägget, men jag tänkte passa på att fråga i alla fall. Du är visst utbildad ekologisk hudvårdsterapeut? Gick du i Axelsons skola eller Lena Losciales skola? Skulle du rekommendera att gå den utbildningen till andra? Är du nöjd med skolan?

  Gillar din blogg jättemycket! kram :)

  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det stämmer, jag är utbildad Ekologisk Hudvårdsterapeut och gick på Axelsons då Lena Losciale höll i utbildningen :)
   Svårt för mig att säga då jag inte vet hur utb på Axelsons är nu. Men jag tycker att Lena Losciale är en otroligt inspirerande människa med massor av kunskap och erfarenheter! Jag skulle gärna gå någon av hennes andra utb då jag tycker att eko-hudvårdsutbildningen gav mig så otroligt mycket! Jag skulle absolut rekommendera Lenas utbildning!

   Tack, så kul att du gillar bloggen :)

   /Evelina

   Radera
 3. Ser supergott ut, men har ingen råsaftcentrifug tyvärr så undrar om du tror att det funkar ändå, typ riven rödbeta eller så?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad kul att du tycker det :)
   Det borde gå! Kan vara bra att pressa ut lite av saften då genom ett durkslag tex. Annars kan du nog bara ta en mindre mängd riven rödebeta.
   /Evelina

   Radera
 4. De så fantastiske ut! Nydelige farger, og sikkert nydelig på smak. Takk for inspirasjon:-) Jeg må spørre deg, jeg ønsker meg så en juicepressemaskin, har ikke det... Kan du anbefale en spesiell?

  Hilsen Inger

  SvaraRadera
 5. Ska absolut testas! Tack för receptet.

  SvaraRadera
 6. bra tips!! det måste jag prova. kanske i kombination med kikärtsmjöl :)
  har haft lite dåligt med inspiration till vad jag ska göra med fruktköttet på senaste, så detta var toppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att du tycker det! :)
   Jamen jag förstår precis, då är det bara att stoppa in i frysen och vänta på att inspirationen ska komma.
   Kikärtsknäcke, mums! Låter kanon :)
   /Evelina

   Radera
 7. Hej Evelina, jag undrar om sesamfrö, ska det vara skalat eller oskalat. Jag har nämligen bara oskalat hemma. Vet du vad det är för skillnad? Gjorde knäckebrödet för en månad sen och det smakade helt gudomligt. ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elena!
   Det funkar med oskalat också :) Jag brukar ha skalat sesamfrö oftast! Har fått för mig att det är godare, haha.
   Vad härligt att du gillar knäcket! :)
   Trevlig helg!
   /Evelina

   Radera