2014-01-27

Råa Bakelser - Toppade med Nötsmör & Lingon

RÅA BAKELSER
1 dl Solroskärnor*
1 dl Mandlar*
200 g mjuka Dadlar* (eller Blötlagda någon timme)
1/2 dl Kakao*
1 nypa Havssalt
Någon msk Citronsaft*
1 Nypa Äkta vaniljpulver

Mixa allt till en smet men ändå så att det finns lite crunch kvar. Forma till bollar och platta till dem i handflatan. Toppa med Nötsmör* eller Tahini* och Lingon*.

De söta bottnarna och det krämiga nötsmöret tillsammans med de syrliga lingonen blir en sanslöst god kombination. Avnjut tillsammans med en god kopp te eller kaffe. Äter du de råa bakelserna till mellanmål passar en färskpressad juice/smoothie utmärkt till :)

6 kommentarer:

  1. Omg, det här lät och såg himla gott ut! Jag är inne i en period där jag gör rawfoodbollar och proteinbollar och det här måste jag verkligen prova.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! :) De är kanon! Så enkla att fixa ihop också!
      /Evelina

      Radera
  2. Svar
    1. Hej!
      Det går bra att skippa vaniljpulvret! Men nästa gång du gör dessa kan jag rekommendera att ha i en nypa äkta vanilj, ger riktigt god smak :)
      /Evelina

      Radera
  3. En sak till! Hur länge kan de förvaras i kylen? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Skrev ju ett svar till dig på instagram :) Men svarar här med! I kylen bör de hålla rätt många dagar. Förvara i tät burk och så brukar det kännas på doft om det blivit gammalt. Smakar eller doftar härkset/gammalt.
      /Evelina

      Radera