2014-01-30

Mandel & Chokladkräm

Krämigt, Segt, Chokladigt - En snabb beskrivning av konsistens och smak på denna"Mandelkräm". Inte konstigt att hela burken redan gått åt här hemma..:)
Jag malde ca 100 g Mandlar* i mandelkvarnen och mixade sedan ihop med ca 2 msk vatten, någon msk Kokosolja*, ca 2 msk Honung*, 1 nypa Salt och 1 nypa Äkta Vaniljpulver* och 2-3 tsk Kakao*. Mika till en slät konsistens och ha i mer vatten, olja, kakao eller honung tills du får den konsistens, sötma och kakaohalt du vill ha!
Ta en sked och ät direkt som den är eller använd som fyllning i en kaka, kanske som fyllning i Choklad-semlor (Recept på mina Semlor hittar du HÄR). Passar ju också på en brödskiva tillsammans med lite nötsmör..I det här inlägget har jag brett Mandel & Chokladkrämen på Bovetescones tillsammans med Jordnötssmör

4 kommentarer:

 1. Jippi! Hoppades att det skulle komma recept på mandel- och chokladkrämen redan när jag såg den i inlägget om bovetesconesen... Mina tankar gick ungefär så här "Åh, jag vet inte vad det är men jag vill gärna äta det!". Haha!
  Choklad och mandlar är ju en himmelsk kombo, tack för recept!

  SvaraRadera
 2. Håller med, måste definitivt testas!!

  /Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt! Hoppas ni blir lika förtjusta i mandelkrämen :)
   /Evelina

   Radera