2014-01-08

Hasselnötskakor!

Det här kan vara de godaste kakor jag bakat! Med smak av Hasselnöt och Choklad, Krispiga på utsidan och Mjukt sega inuti...Ekologiska, Glutenfria och Utan Raffinerat Socker.
Recept Hasselnötskakor ca 20 stycken 
Ugn: 175º
150 g Hasselnötter*
1,5 dl Kokossocker*
1 msk Honung*
1 msk Kakao*
3/4 tsk Fiberhusk
1 Ägg*
100 g Smör* 

Gör så här: Mal nötterna i en mandelkvarn. Blanda de malda nötterna med smält smör, ägg och kokossocker. Låt smeten stå och stadga till sig i några minuter. Forma bollar alternativt klicka ut med en sked på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 12-15 min eller tills de verkar klara.

6 kommentarer:

 1. Kan man frysa in dom? Jag ska ha 30 års kalas om en månad och ska då bjuda på 30 sorters kakor. Med andra ord måste jag baka lite i omgångar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det bör man kunna! Har inte provat själv men kan inte tänka mig att det är några problem :)
   Wow, vilket kalas!
   /Evelina

   Radera
 2. Måste verkligen leta reda på min gamla mandelkvarn, känner jag. Har varit bekväm av mig och köpt mandelmjöl och hasselnötsmjöl i matbutiken men insåg för ett tag sedan att det ju inte är ekologiskt (det märket som brukar finnas i min lokala butik i alla fall). Känns jättedumt, brukar ju ha stenkoll på sådant annars så jag fattar verkligen inte hur jag har kunnat missa det!
  Kakorna låter förövrigt jättegoda! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är så värt med egen kvarn! :) Ekologiska nötter brukar finnas på de flesta större mataffärerna! Sedan är det så härligt att mala sitt egna mjöl tycker jag. Att det går så lätt att fixa :)
   /Evelina

   Radera
 3. När ska honungen och fiberhusken i?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Husken kan du blanda med de malda hasselnötterna och honungen med kokossockret och smöret :)
   /Evelina

   Radera