2014-01-28

Grönjuice & Bovetescones

Efter att ha tagit en lång morgonpromenad i ordentlig blåst, kommit in i värmen, gjort Solhälsningen och stretchat länge, så satt det extra fint med den här frukosten! Grönjuice gjord på färskpressad Selleri*, Äpple*, Ingefära*, Spenat* & Apelsin*. En juice med både sötma och riv i som gör att huvudet känns klarare och kroppen pigg & glad. Då jag har turen att min pojkvän bakar bröd nästan varje morgon blev det Bovetescones till juicen.

Bovetescones är superenkelt att göra och går snabbt att fixa i ordning. Allt som behövs är 2 dl Bovetemjöl*, 1 dl Havregryn*, 1 msk Fiberhusk, 1 1/2 tsk Bakpulver, Lite salt, 2 dl Vatten & 3 msk Olivolja/Kokosolja*. Rör ihop de torra ingredienserna först och häll sedan på olja och vatten. Blanda noga och låt gärna degen stå till sig några minuter. Då smeten kan vara lite svårformlig är det enklare att klicka ut den med en slev, 4 st scones ska det bli :) Grädda på 225 grader i ca 10 min.


10 kommentarer:

  1. Tusen tack för Scones receptet! Har länge letat efter ett bra glutenfritt scones recept! Ser fram emot att testa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, så kul! Hoppas du gillar dem :)
      /Evelina

      Radera
  2. Åh, måste testa detta receptet på scones! Ser underbart gott ut :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! De är så enkla att svänga ihop och varma, nybakade scones är ju alltid gott! :)
      /Evelina

      Radera
  3. Det låter härligt! Vad är det för spännande pålägg på sconeshalvan på högra bilden? :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, frukost när den är som bäst!
      Påläggen är till vänster Mandel & Chokladkräm + Jordnötssmör och till höger Mungbönsgroddar, Ägg & Ruccola :)
      /Evelina

      Radera
  4. Varför är det stjärnor efter bovetemjöl och havregryn? betyder det att man kan byta ut havregryn mot bovetemjöl? tål inte havregryn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stjärnorna är efter de ingredienser som är Ekologiska :)
      Du kan använda Boveteflingor istället för Havregryn om du vill. En läsare tipsade om att hon hade i en blandning av Russin & Solroskärnor istället för Havregryn :)
      /Evelina

      Radera
  5. Måste testa! :)
    Går det att ta bikarbonat i stället för bakpulver?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! :) Det bör nog gå bra! Har inte provat själv så kan inte säga helt hundra dock.
      /Evelina

      Radera