2014-01-15

Glutenfria Semlor med en touch av Lavendel

Glutenfria & Ekologiska Semlor utan Raffinerat Socker
Ugn 175 grader
4 Ägg*
3/4 dl Kokossocker*
50 g Smör*
1 dl Mjölk* 
1 dl Kokosmjöl*
2 msk Fiberhusk
2 tsk Bakpulver
1 tsk Malen Kardemumma*

Så här gör du
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda i mjölken, rör sedan ned i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna noga och häll i smeten, blanda väl. Låt smeten stå och svälla i ca 10 min. Forma sedan bullar med fuktade händer. Jag tycker det blir bäst att göra lite mindre bullar då de blir ganska kompakta, ca 7-8 st! Grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 min. Tips! Om du vill ha "högre" bullar kan du lägga dem i muffinsformar.

Mandelmassa
Medan bullarna svalnar fixar du enkelt mandelmassan! Jag malde 100 g Mandlar* och blandade med 2 msk Honung* och 4 msk Mjölk*. Mandelmassan som blir över är perfekt att spara i kylen och använda i bakverk :) 
Vispa Grädde och blanda sedan i någon/några skedar Lavendelhonung. Ger grädden en blommig och söt smak

8 kommentarer:

 1. Vilken fin blogg du har, vad glad jag blev när jag hittade hit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jätteroligt att höra :)
   /Evelina

   Radera
 2. Det här ska definitivt testas! Om jag vill byta bort fiberhusk, vad skulle du rekommendera att jag ersätter det med?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Hmm..Fiberhusken gör ju mycket för själva konsistensen på bullarna. Fiberhusk hjälper till att binda samman, ge bra konsistens osv till Glutenfria bakverk..Så tyvärr vet jag inte riktigt vad du kan ersätta med! :/
   /Evelina

   Radera
 3. Kokossocker och fiberhusk har jag aldrig hört om innan. Finns de att finna i vanliga matbutiker?
  Ser riktigt goda ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fiberhusk hittar du i vanliga mataffären iaf :) Kokossocker kan också finnas i större matbutiker annars i hälsobutik eller nätbutik!
   /Evelina

   Radera