2014-01-18

Fotbad - Citron, Havssalt & Lavendel

Att stoppa ner fötterna i ett varmt fotbad är avslappnande för hela kroppen tycker jag. Fötterna blir helt varma och mjuka och spänningar släpper. När jag sitter där med fötterna i badet funderar jag på varför jag inte gör detta oftare. Jag använder ett stort gammalt tvättfat i porslin till fotbadet.
I badet hade jag några skedar Havssalt, ca 2-3 msk på 2 liter vatten. Havssaltet mjukar upp torra fötter (Använd gärna ett oraffinerat havssalt från tex hälsobutik). Sedan skivade jag upp en Citron* och lade i det varma vattnet. Citron mjukar upp och verkar antibakteriellt. Till sist några nypor Lavendel* som doftar riktigt gott och är avslappnande. Med citron och lavendel i fotbadet kan också huvudvärk släppa. Sitt med fötterna i badet i ca 20 min, fila eller skrubba dem och skölj sedan av dem i ljummet vatten. Smörj in fötterna med en kräm eller salva och på med ett par sockor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar