2014-01-30

Ansiktsmask med Havregryn = Återfuktande, Läkande, Renande

Vet att jag tipsat om Havreansiktsmask innan och gör det med glädje igen :) Havregryn i hudvård är så himla fint för huden: Återfuktande då de innehåller essentiella fettsyror, Läkande, Lugnande, innehåller naturliga Antioxidanter och dessutom renande då de löser upp och suger upp smuts från porerna. 

Har tidigare skrivit om havrebad HÄR, som gör huden otroligt mjuk och len. Tips på några av mina ansiktsmasker kan ni hitta HÄR. Innan du lägger en mask är det väldigt bra att göra ett Ansiktsångbad, läs mer om det HÄR.


Havremasken på bilden är superenkel att göra! Mixa några matskedar Havregryn* och häll på hett vatten tills du får en lite lösare gröt i konsistensen. När blandningen svalnat är det bara att droppa ned lite Kallpressad Ekologisk olja. Tex Mandelolja*, Arganolja* eller Avokadoolja*.

Lägg sedan masken på rengjord hud och låt sitta 10-15 min, skölj av med ljummet vatten. Klappa in lite kallt vatten eller ansiktsvatten och massera sedan in några droppar Vegetabilisk olja* eller Kräm*


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar