2013-12-08

Julens/Vinterns Kryddor & Deras Egenskaper


Ingefära: Är en meterhög liljeväxt och det är själva jordstammen som vi äter. Egenskaper: Antiinflammatorisk, Förbättrar Blodcirkulationen och Ämnesomsättningen - Produktionen av Matsmältningsenzymer stiger, Uppiggande, Immunstärkande, Slemlösande, Lugnar magen, Renande, Motverkar högt kolesterol, Rik på Antioxidanter, Kan hjälpa vid Huvudvärk & Illamående.
Kanel: Kommer från Kanelträdets innerbark som skrapas loss, torkas och rullas ihop. Egenskaper: Cirkulationsbefrämjande, Bra för Matsmältningen, Kan hjälpa vid uppblåst mage, Bakterie och Virusdödande, Blodsockerbalanserande, Minskar sötsug, Kan verka lugnande och minska Oro och Stress.
Chili: Det finns massor av olika Chilivarianter och de innehåller ämnet Capsaicin som gör dem starka. Egenskaper: Ökar blodcirkulationen, Bra för matsmältningen, Blodsockerstabiliserande, C-vitaminrika, Antiseptisk och Endorfinhöjande, Utvärtes i salvor och oljor för Smärtlindring. 
Saffran: Kommer från Saffranskrokusen där pistillen plockas för hand och sedan torkas. Egenskaper: Verkar lugnande, Kan hjälpa vid Oro och Nedstämdhet, är Kramplösande och har historiskt använts som Afrodisiakum.
Kardemumma: Är en örtartad perenn som kan bli 2-4 m hög, har vita-lila blommor och de svarta kardemummafröna sitter i gulgröna frökapslar. Egenskaper: Bra för matsmältningen, Motverka Gaser och löser Kramper, Kan verka Lugnande, Innehåller mängder av Antioxidanter, Ökar Välbefinnandet, Ger fräsch Andedräkt och Bra vid alla typer av infektioner.
Kryddnejlika: Är blomknopparna från ett träd, där knopparna sedan torkas. Egenskaper: Är en Superantioxidant med Antiseptiska och Smärtstillande Egenskaper, Ger en fräsch andedräkt,  Kan motverka illamående och sänka blodsockret.
Stjärnanis: Kommer från en stjärnformad frukt som växer i ett litet träd. Egenskaper: Bra för Matsmältningen, Kan lugna magen vid gaser och har Antibakteriella egenskaper,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar