2013-12-25

JULAFTON

Julaftonsmorgonen började jag med att rosta Hasselnötter. Sedan gnuggades skalen av med hjälp av en kökshandduk. Nötterna malde jag i min mandelkvarn och blandade sedan med smält Choklad.
Alla fyra ljusen tända 
Fikon med Chevre & Valnötter, Rödbetssallad, Grönkålschips, Rödkålssallad, Janssons Frestelse & Sill. Mums! Efterrätten Råris-Ris ala Malta med hemmagjord jordgubbssylt var makalöst god också.
Min syster Hanna (Blogg: Hur Bra Som Helst) ställde fram maten. Hon hade bakat ett fantastiskt glutenfritt Vörtbröd, Saffransscones till frukosten och massa gott Julgodis. Mums!
Glutenfria Saffransscones.
Fredrik & Jag firade vår första jul tillsammans 
Doften av Hyacint alltså, underbart.
På kvällen satt vi framför öppna spisen, åt massa julgodis, drack glögg, ritade och såg på tv.




4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, en så mysig och lugn julafton! Massa god mat, inga paket och bästa umgänget :)
      /Evelina

      Radera
  2. Ser väldigt gott ut! Är grönkålschips lika gott som alla säger?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grönkålschips är fantastiskt gott om du frågar mig :) Har lite svårt att sluta när jag börjat äta.
      Jag "marinerar" dem i olivolja, äppelcidervinäger och salt. Sedan får de ligga i ugnen och bli krispiga :)
      /Evelina

      Radera