2013-12-02

Hemmagjord Saltvattenspray

Hemmagjord Saltvattenspray! Superenkel att göra och ger ett fint och naturligt resultat 

Pssst...Bloggen har flyttat! Nytt recept hittar ni här: http://evelinasekologiska.femina.se/

19 kommentarer:

 1. Sedan jag slutade med konventionella produkter till hår och hud har jag ibland saknat saltvattensprayen till håret. Blev glad att det verkar så enkelt att göra egen och känner mig lite dum att jag inte tänkt i de banorna innan. Känns ju egentligen ganska självklart att det går att göra på naturlig väg, när jag tänker efter... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst så går den inte att jämföra med en "vanlig" stylingprodukt men det är ändå något. Jag blir galen på mitt hår som är för halt för att göra frisyrer med. Den här saltvattensprayen ger lite lagom matthet och volym tycker jag :)
   /Evelina

   Radera
  2. Nej, det förstår jag. Men man vågar ju knappt tänka på vad alla icke naturkosmetiska stylingprodukter innehåller. Blir mörkrädd när jag tänker på att jag använt det förut (var visserligen ingen storkonsument, men ändå...).
   Har precis samma problem med halkigt hår så jag tror att denna spray kommer passa utmärkt! :-)
   Kan man använda andra eteriska oljor än lavendel eller är den med av någon speciell anledning (annat än att den doftar gott, menar jag)?

   Radera
  3. Ja, hua! Det tas ju upp väldigt bra just i hårbotten också...Gifterna alltså..
   Jamen hoppas du gillar den! Spraya på mera bara om det inte ger tillräcklig effekt :)
   Jag tycker att lavendel är allround liksom, funkar nästan jämt och är väldigt snäll. Egentligen behövs det ju ingen eterisk olja i heller :) Men vill du ta någon annan än lavendel så bör det funka!

   Radera
 2. Varför bör det inte sprayas i hårbotten? Jag brukar spraya lite överallt med saltspray, men då vanlig köpt spray.
  /Ella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Salt kan vara uttorkande och har man en känslig hårbotten kan det vara bra att undvika att spraya direkt där. Samt att det kan svida då.
   Men använder man bara Saltvattenspray då och då och inte har problem med känslig/torr hårbotten ska det inte vara några större problem.
   /Evelina

   Radera
 3. Intressant, jag använder aldrig hårvårdsprodukter då mitt hår får en sådan intensiv klåda. Skulle detta funka på mig tror du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att svara på helt! Prova dig fram och försök att undvika hårbotten så mycket som möjligt som sagt!
   /Evelina

   Radera
 4. Kör balsammetoden och saknar ibland att kunna använda mer produkter. Detta ska provas! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Hoppas du gillar den! :)
   /Evelina

   Radera
 5. Så fiffigt! Det är så kul att titta in här och inspireras och få finfina tips, tack:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Tack!! Kul att kunna dela med mig och att få inspirera!
   /Evelina

   Radera
 6. Tack för ett toppentips!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Kul att du gillar sprayen!
   /Evelina

   Radera
 7. Hej Evelina! Kan man använda en plattång efter man sprayat med saltvattenspray?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Bra fråga! Jag plattar själv inte håret så jag har inte provat tyvärr...Men det kanske är en bra idé att platta först och sedan ta i lite spray. Om du provar får du gärna återkomma och berätta hur det blev :)
   /Evelina

   Radera
 8. Tack snälla för svar. Jag har inget saltspray än. Kanske ska jag göra ett efter ditt recept :-) Jag återkommer om och när jag provat.

  SvaraRadera
 9. Tack snälla för svar. Jag har inget saltspray ännu men kanske jag försöker mig på ditt recept. Jag återkommer om och när jag provat. :-)

  SvaraRadera
 10. Vad är det för skillnad på denna spray och den du tidigare har bloggat om? :) http://www.evelinasekologiska.se/2013/12/hemmagjord-saltvattenspray.html

  SvaraRadera