2013-11-19

Te - Torkade Nypon, Fläderblommor & Maskrosrot

Nypon: Innehåller mycket C-vitamin, mycket mer än många andra frukter och bär. I nypon finns också Magnesium & Kalcium. Nyponen är antiinflammatoriska och immunstärkande. De ger en frisk och syrlig smak och ger en fin färg på ditt Te. Fläderblomma: Stimulerar Immunförsvaret, är Virushämmande och Vätskedrivande. Blommig smak. Maskrosrot: Bra för Matsmältningen, Ökar Gallproduktionen (så att kroppen kan bryta ned fett), Urindrivande, Renande samt innehåller A-, B-, C- och D-vitamin. Besk smak. Pepparmynta: Uppfriskande och bra för matsmältningen.
Kan verkligen rekommendera boken Lisens Gröna Värld av Lisen Sundgren! Där finns väldigt bra information om örter/växter efter årstid/säsong samt Recept & Huskurer. Visste ni förresten att TRE Rönnbär om dagen täcker dagsbehovet av C-vitamin?

2 kommentarer:

  1. Spännande kombination. Blev det gott? Ja, visst är boken bra, man kan inte sluta läsa den :).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså kombinationen av örter blev bara till då jag kände att jag behövde något stärkande och lite renande :) Det blev helt okej, kanske en liten klick honung efter att det svalnat av och en gnutta pressad citron i!
      Hon kan verkligen det där med att skriva intressant och lättläst tillsammans med vackra bilder...Håller med, går ej att sluta läsa när man väl börjat läsa :D
      /Evelina

      Radera