2013-11-20

Rönnbär på torkning

Nu ska här torkas Rönnbär! När de torkat så kommer de att hamna i Julgodis :) Mer om det snart!
Rönnbären får en godare smak när frosten varit framme. Visste ni förresten att TRE Rönnbär om dagen täcker dagsbehovet av C-vitamin?  

6 kommentarer:

 1. jag vet inte varför jag fått för mig att de är giftiga? kanske för att rävar blir berusade om de varit jästa (legat på marken?). det är alltså bara att äta..? LOVELY!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det trodde jag också förut! Det råder nog lite skilda meningar där. Enligt vissa bör de kokas innan. Men i örtböcker skrivna av människor som har stor kunskap om örter/växter står det att de kan ätas som de är! Såklart inte i överdrift..men det gäller ju det mesta! Så i lagom mängd alltså :)
   /Evelina

   Radera
 2. Åh rönnbärgodis. Jag måste verkligen ha receptet då min lilla son älskar rönnbär (även fast de inte är frostnupna) och i år blir det första gången han får smaka julgodis. Jag väntar med spänning på det receptet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Åh, så roligt ;)
   Det här blir något "chokladigt" med rönnbär i :) Bra kombo tror jag!
   /Evelina

   Radera