2013-11-25

PEPPARKAKOR! - GLUTENFRIA & EKOLOGISKA - RECEPT

Pepparkakor till 1:a Advent?  Här nedan hittar du receptet på Evelinas Ekologiska Pepparkakor!

RECEPT: GLUTENFRIA PEPPARKAKOR (klicka på länken för att komma till receptet)

12 kommentarer:

  1. Åh, julen är räddad! Ännu ett recept som bara skriker efter att bakas, tack!

    SvaraRadera
  2. Dom ser goda ut! Men vad är kokossocker? Kan man ha i råsocker istället? //Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag använder Kokossocker från Kungmarkatta - "Gjort av kokosblommans söta och näringsrika nektar. Kokossocker har ett lågt GI (glykemiskt index) på 35 och innehåller inga tillsatser. Kokossocker är ett perfekt alternativ till traditionellt socker i all sorts bakning och matlagning".
      Vill du använda råsocker kan det hända att du får minska på mängden bara, då det är sötare än kokossocker!
      /Evelina

      Radera
  3. Tack för svar, ska testa att först göra med lite råsocker. Jag ska kika efter kokossocker på min matvaruaffär, låter som en mycket bra ingrediens! //Linda

    SvaraRadera
  4. Hejsan! Jag är mjölkallergiker så undrar om det går att byta ut smöret mot kokosolja/fett? //Hannah

    SvaraRadera
  5. Grymt recept! Försökte baka igår men degen var väldigt svårhanterad och ville inte hålla ihop riktigt när jag stansade kakorna, den var liksom för mjuk. Ska jag ha i lite mer fiberhusk för att binda den eller vad rekommenderar du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Oj så trist! Mitt tips: Kavla inte ut för tunn deg och använd lite Potatismjöl vid utbakandet.
      Annars brukar inte degen ha svårt att hålla ihop tycker jag..hmm..Vet att olika märken på mjöl kan ge olika konsistens på degen. Tror inte att att mer fiberhusk hjälper..Utan prova mina två tips ovan!
      För extra krispiga kakor låt dem ligga på eftervärme!
      /Evelina

      Radera