2013-11-22

Mjukt bröd - Teffmjöl & Kanel - Glutenfritt & EKO

Att kliva upp på morgonen medan det fortfarande är mörkt ute och baka bröd = Fin start på dagen!
Sedan kan man sitta och äta frukost länge. På morgonen badar köket i solljus.
En kopp Kaffe* och Teffmjölsbröd* med Smör* och Ruccola*. Så underbart gott
Recept - Bröd med Teffmjöl - Glutenfritt & Laktosfritt
Ugn 225 grader
2,5 dl Teffmjöl*
1 msk Fiberhusk
1/2 tsk Salt
2 tsk Bakpulver
1/2 tsk Kanel*
3/4 dl Olja* (Olivolja* eller Kokosolja*)
2 tsk Äppelcidervinäger*
3 dl Mjölk* (Ex. Havremjölk*)
1 Äggvita*

Blanda först de torra ingredienserna och häll sedan i mjölk, olja och äppelcidervinäger. Låt smeten svälla några minuter. Vispa äggvitan hårt och vänd sedan ned den i smeten.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper (det ska bli ca 6 st bröd). Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10-12 min eller tills de känns klara. Låt gärna bröden vila några minuter på plåten efteråt.

Gillar du Teffmjöl? HÄR hittar du ett till recept på Teffmjölsfrallor med russin och solroskärnor.
Fler recept på glutenfritt bröd och glutenfria bakverk finns under just kategorin Glutenfria Bakverk.

4 kommentarer:

  1. Hej Evelina!
    Jag ska äta utan säd from idag, pust, wish me luck:) Vad är Teff-mjöl och var kan jag köpa det? Bakade frallor på bovetemjöl bla igår kväll. De blev helt ok, men lite väl platta. Blir det alltid lite platt och fuktigt när man bakar glutenfritt bröd? Mvh Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Så bra! Kommer gå som en dans :) När man väl kommit in sig i det hela!
      Teff-mjöl är naturligt glutenfritt, kommer från ett slags gräs. Brukar finnas i Hälsokostbutiker! Mitt Teff-mjöl kommer från Biofood.
      Det kan vara knepigt att få till bröd med Glutenfria mjölsorter IBLAND..Men när man väl hittar sina favoritrecept och knep så går det lätt :) Lycka till!
      /Evelina

      Radera
  2. Vilken sjukt fin grön duk. En sådan skulle man ha :).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nämen åh, tack :) Loppad såklart!
      /Evelina

      Radera