2013-11-02

Mina SminkTips!

Sminket  jag använder till vardags
Foundation: Mineralfoundation - C/O Naturkosmetik. Först ett tunt lager av en gulare varmare nyans som tonar ned röda partier och rodnader, "Varm mellan". Sedan lägger jag "Naturligt ljus" ovanpå. Viktigt att lägga på sminket i tunna lager, hellre flera tunna lager än ett tjockt.
Rouge: Mineralrouge - C/O Naturkosmetik i färgen "Persika" eller "Gammelrosa".
Ögonbryn: Mineralögonskugga - C/O Naturkosmetik i färgen "Kakao" som jag applicerar med en pensel. Mycket pigment! Behövs bara lite skugga på penseln.
Eyeliner: Samma skugga som till bryn ("Kakao") men här blandar jag skuggan med lite vatten och målar eyeliner med en tunn pensel.
Mascara: 3 in 1 från UNE i Svart färg. Håller länge och ger naturligt fylliga fransar.

13 kommentarer:

 1. Bra med lite sminktips! Jag har de senaste åren succesivt bytt ut nästan allt mitt smink och hudvård mot bättre alternativ. Är fortfarande på jakt efter mineralpuder, rouge och bodybutter så det här inlägget var perfekt!

  SvaraRadera
 2. Först har jag bytt ut all hud- och hårvård till naturliga och ekologiska produkter men sen tänkte jag byta ut mitt smink, men jag har sedan tidigare i.d. bareMinerals foundation och rouge. Jag började läsa om det och som jag förstår det är det endast naturliga produkter, men jag blir tveksam, har du någon koll på detta?`:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad bra! :)
   Jag vet att vissa av i.d bareMinerals produkter kan innehålla bla bismuth som är allergiframkallande.
   /Evelina

   Radera
 3. Åh tack vad bra tips. Håller på att testa mig igenom vad jag gillar - det tar ju sin lilla tid... Nu vet jag att det är C/O's mineralfoundation jag ska köpa när lönen kommer. :) Jag har en liten fråga angående mascaran, jag har också UNEs mascara fast den gröna, själva borsten är bra och fransarna blir fina, men mascran kladdar något så fruktansvärt. Jag vet inte om det beror på förpackningen eller mascaran som är lite seg eller något, men det är som att det inte håller riktigt tätt så hela necessären är helt fläckig inuti och mascaran får jag ha i en plastpåse... Hoppas du får en underbar helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja det är inte helt lätt alltid att hitta sina favoriter!
   Jag är helnöjd med mineralsminket och mascaran! Den jag har kladdar inte. Så vet inte om det är den andra mascaran eller förpackningen som gör att det kladdar..tråkigt iaf! Hoppas du hittar eko-smink som du blir nöjd med :)
   Ha en fin söndag!
   /Evelina

   Radera
 4. Hej, jag undrar vad du använder för borstar? Är de från samma märke? Är du nöjd med dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag har haft mina borstar lääänge...Köpte dem då jag utbildade mig till Ekologisk Hudvårdsterapeut via C/O Lena som har märket C/O Naturkosmetik :)
   /Evelina

   Radera
 5. Vart köper du sminket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sminket är från C/O Naturkosmetik (C/O Lena). Beställer det oftast från olika webbutiker.
   /Evelina

   Radera
 6. Hej! Vilken underbar blogg du har, precis så jag vill leva! Vad tycker du om Idun minerals?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack snälla :)
   Jag har inte provat det märket och vet väldigt lite om det.
   /Evelina

   Radera