2013-11-15

Glutenfria Piroger - Recept

Ekologiskt Majsmjöl från Biofood.
Fick frågor om receptet på Pirogerna! Nedan receptet på Fredriks Glutenfria Piroger
Glutenfria Piroger
Ugn 225 grader

2 dl Majsmjöl*
1/2 dl Havregryn* (Eller 1/2 dl Majsmjöl)
1 msk Fiberhusk
2 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
1 dl Olivolja*
3 dl Mjölk (Vi tog Havremjölk*)
Blanda först de torra ingredienserna och häll sedan i Olja och Mjölk.
Forma bollar av degen som du sedan plattar ut, ca 4 st beroende på hur stora/små piroger det ska bli. Lägg fyllningen på ena sidan av den utplattade degen och vik sedan i hop den på mitten. Pensla till sist pirogerna med lite olivolja och strössla över lite havssalt.
Exempel på fyllning: Fetaost*, Ruccola* & Bönor*.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills de är klara.

6 kommentarer:

  1. Men åh vad denna blogg gör mig glad! Så himla fin och bra. Kan inte sluta scrolla, vill bara se och läsa mer! .)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, glädjer mig så att höra :) Tack så mycket! <3
      /Evelina

      Radera
  2. Gjorde dessa till gårdagens middag. Både jag och sambon tyckte att de blev fantastiskt goda! Jag gjorde en fyllning med grönkål, svamp, lök och fetaost så de blev väldigt matiga (och mumsiga, älskar grönkål!). Tack så mycket för receptet, det kommer att användas flera gånger! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad roligt att höra!! :) Ja grönkål är ju fantastiskt gott :) Det var ett bra tips!
      Tack själv!
      /Evelina

      Radera
  3. Given picnic-favorit i vårt hem! Kommer tillbaka hit varje gång och tittar på receptet. Varje gång tänker jag: "jaha ja, undrar vilken gradtemperatur det ska vara? Ja ja, jag kör väll på 200C då" (:

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vad härligt! :) Kul att höra!
      Graden står högst upp i receptet :D Men det är lätt att missa.
      /Evelina

      Radera