2013-11-18

FredrikI kväll kommer Fredrik hem efter att ha varit på besök hos familj och vänner i Malmö  Till middag ska jag laga Kantarellsoppa och baka ett bröd på Teffmjöl till. Har inte bakat med Teffmjöl tidigare! Någon annan som har gjort det? 

10 kommentarer:

 1. aldrig hört talas om teffmjöl, vad är det?
  skogsfotot är helt underbart. önskar så att jag hade en stor skog i närheten. hoppas de som har det uppskattar det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Teffmjöl kommer från ett slags gräs och är naturligt glutenfritt :) Det blev riktigt gott! Påminner lite om bovete i smaken, lite bitter ton sådär. Blandade med lite havregryn och lite majsmjöl och det blev som kompakta tekakor :)
   Åh, tack :) Mår som allra bäst när jag är i skogen, så försöker att vara det så mycket som möjligt.
   /Evelina

   Radera
 2. Hei!
  Lurer på hva teffmjøl er på norsk, jeg!? Jeg baker en del glutenfritt, og lurer på om dette melet er det. Kjekt å titte innom deg igjen;-)

  Hilsen Inger

  SvaraRadera
 3. Hei! Jeg lurer på hva teffmjøl er på norsk? Vet du? Jeg baker en del med glutenfritt mel, kanskje teffmjøl også er det? Kjekt å se innom deg;-)

  Hilsen Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tror att det heter Teffmjöl även där? Är dock inte helt säker! Jag har köpt mitt Teffmjöl via Biofood, Glutenfritt och Ekologiskt :)
   /Evelina

   Radera
 4. Åh teffmjöl har jag försökt att baka med flera gånger, då det är så billigt men jag får inte till något gott bröd alls av det. Har du något bra tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag improviserade litegrann och fick till goda kompakta, "tekake-liknande" bröd. Ska prova mig fram lite till så kommer recept senare :)
   /Evelina

   Radera
 5. Jag tror att det ganska ofta kallas och stavas teft. Är helt dominerande i etiopisk matlagning, där stapelfödan är surdegspannkakan injera med diverse röror, så kallade doros. Förmodligen är teft ett vanligt spannmål även i andra länder på Afrikas horn. /Flisan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, vad intressant! :) Tack för infon!
   /Evelina

   Radera
 6. Förutom då att rörorna heter wats. Doro wat är den med kylling. :)

  SvaraRadera