2013-11-03

EWALIE´s Müslimix = Müsli & Bars med Hasselnötssmör & Choklad

För några dagar sedan kom ett paket från EWALIE med godsaker. Bland annat en Müslimix!
Müslimixen innehåller Havregryn av rent havre*, Pumpakärnor*, Sesamfrön*, Cashewnötter*, Mandel*, Hyvlad Kokos*, Solroskärnor*, Råsocker*, Kanel*. Tillsätt bara vatten och olja och rosta i ugnen. Jag åt min müsli med Rismjölk*, Äpple*, Banan* & Björnbär*
Av den färdiga müslin är det också supergott att göra Müslibars! Se recept nedan.

Müslibars med Hasselnötssmör och Chokladtäcke - (Müslimix EWALIE)
3 dl Färdigrostad Müsli från EWALIE*
4 msk Hasselnötssmör*
1 msk Kokosolja*
200 g Mjuka fikon* (Jag brukar köpa Icas Ekologiska)
1 nypa Äkta Vaniljpulver*
1 msk Honung* (Ev mer om du vill ha sötare bars)

Hacka de mjuka Fikonen och blanda tillsammans med Müsli, Hasselnötssmör, Kokosolja och Sötning. Kör smeten några varv i matberedare eller med stavmixern. Mixa inte för mycket bara, då försvinner den goda crunchen i barsen :) Mixa lagom mycket, så att smeten håller ihop. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och tryck ut smeten i formen. Tips! Fukta händerna med vatten så fastnar du inte i smeten.

Chokladtäcke: Smält 2 msk Kokosolja*, 1 msk Honung eller Agave* och rör ned 2 msk Kakao*. Smaka av och se om du vill ha starkare Kakaosmak eller mer sötning.
Häll Chokladsmeten över Barsen i brödformen.

Ställ in formen i frysen tills dess att Chokladen stelnat. Skär sedan upp Müslibarsen i den storlek du önskar. Kombination Crunchig Müsli, Söta Fikon, Krämigt Hasselnötssmör och Mörk Choklad blir makalöst gott
(Förvara Müslibarsen i kylen eller frysen) 

4 kommentarer: