2013-11-27

Choklad med Torkade Rönnbär

Choklad med Mandel, Kokos & Torkade Rönnbär! De syrliga Rönnbären passar perfekt till den söta chokladen! De här chokladbitarna är proppade med C-vitamin & Antioxidanter

Smält Choklad* och blanda med Kokos*, lite Kanel* och hackad Mandel*. Toppa sedan med hackade, torkade Rönnbär. Låt chokladsmeten stelna i en form i kylen och skär sedan upp i bitar. Väldigt enkelt och underbart gott. Till det här receptet gjorde jag min egna choklad på Kakaomassa*, Kokossocker*, Agave* & Kakao* (smält i vattenbad). Men det går såklart lika bra att smälta färdig Ekologisk Choklad! Njut av en bit Rönnbärschoklad till en kopp Grönt Chai-Te/Yogi Tea Classic

23 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder, det ser så gott ut! något att bjuda på adventsfikan kanske :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack :) Ja det skulle nog passa utmärkt ;)
      /Evelina

      Radera
  2. Härligt! Måste fråga om du har något bra tips på ekologiskt choklad som är bra att smälta, och som faktiskt stelnar sen. Har testat "vanligt" mörkt choklad någon gång, och det stelnade inte. Eller måste man köra med blockchoklad? Hittar ingen ekologiskt sådan... Tacksam för tips! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Icas egna märke har en Ekologisk choklad, 70% tror jag. Tror inte den ska ha några problem att stelna! En variant kan vara att ställa in formen i frysen :) Då stelnar den nog garanterat!
      /Evelina

      Radera
    2. Tack för tipset, ska kolla det!

      Radera
  3. Jättespännande att blanda svenska smaker som rönnbär med choklad! Och så är det ju närproducerat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur, kul att du tycker det! :) Vi borde bli bättre på att ta hand om de fina örter/växter vi har tycker jag :)
      /Evelina

      Radera
  4. GUD så gott det där såg ut!!! Du har en så fin blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!! :) Ja, dags att göra en ny sats..den försvann ganska fort ;)
      /Evelina

      Radera
  5. Härligt. Ser väldigt gott ut. Blir nog bra nu till advent.

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Tack! Javisst blir det det!
      /Evelina

      Radera
  6. Åh! Hur gör man egen choklad? Låter spännande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smält Kakaomassa/Kakaosmör i vattenbad och söta med valfri sötning och tillsätt kakao! :)
      /Evelina

      Radera
  7. Åh, måste testa baka denna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Åh, så kul! Kan verkligen rekommenderas :)
      /Evelina

      Radera
  8. Mmm, gud så smarrigt det här ser ut! Tack för fin inspiration!

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Tack! Kul att kunna inspirera!
      /Evelina

      Radera
  9. Hit med ett gäng NU! Ser riktigt goda ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha :) Tack! Ska göra en till omgång snart! :)

      Radera