2013-10-23

Värmande Soppa + Glutenfria Scones med Frön & Russin

Värmande Soppa/Gryta med Gul lök*, Gula ärtor*, Morötter*, Broccoli*, Rotselleri* och Buljong*, Salt, Peppar. Till det nybakade Scones med Frön och Russin! Se recept nedan.

Gluten och Laktosfria Scones med Frön och Russin
Ugn: 225 grader
2 dl Majsmjöl* 
1/4 dl Linfrön*
1/4 dl Solroskärnor*
1/2 dl Russin*
1 msk Fiberhusk
2 tsk Bakpulver 
1/2 tsk Salt 
2 dl Mjölk* (Jag använde Havremjölk)
3 msk Kokosolja* eller Olivolja*
Sesamfrön* till topping. 

Blanda först de torra ingredienserna och häll sedan på mjölk och olja. 
Blanda till en jämn smet, smeten tjocknar eftersom. Baka ut 6 st Scones. Toppa med sesamfrön. Grädda på plåt i mitten av ugnen i ca 10 min.

8 kommentarer:

  1. Svar
    1. :) Tack! Känns som höstmat tycker jag :)
      /Evelina

      Radera
  2. Mmm, den soppan verkar verkligen god! Gjorde själv en misosoppa idag med pumpa, potatis och lök från trädgården - och så lite wakame-alger:) Den blev också himla god.
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var den verkligen! Gula ärtor är underskattade! :) Sjukt gott som bas i biffar eller falafel också.
      Oh my, den misosoppan lät ju fantastisk. Det måste jag prova någon gång.
      Ha det fint
      /Evelina

      Radera
  3. Härlig blogg har du !
    Så roligt att hitta recept till det glutenfria.
    Vi har ju behov att baka hemma med glutenfritt.
    Ha en god torsdag !
    Nu ska jag kika vidare på din blogg !
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Tack så mycket :) Jätteroligt att höra!
      Kanon :) Här finns en hel del glutenfria recept!
      Ha en fin torsdag!
      /Evelina

      Radera
  4. Soppan låter himla god, jag tar gärna emot tips på god fisksoppa om du har? Kan jag byta ut majsmjölet mot mandelmjöl/kokosnötsmjöl istället?
    Tack för en inspirerande blogg! //Linda S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den blev riktigt god :) Extra gott med nybakat bröd till!
      Jag äter fisk väldigt väldigt sällan då jag mestadels äter vegetariskt. Så något recept på fisksoppa har jag tyvärr inte..
      Du kan absolut använda mandelmjöl eller kokosmjöl istället, de kan dra åt sig mer vätska så där får du prova dig fram lite :)
      Kul att du gillar bloggen, tack!
      /Evelina

      Radera