2013-10-26

Vaniljbullar med Fikon & Kokos-fyllning



VANILJBULLAR MED FIKON & KOKOS-FYLLNING ca 15 st
Ugn: 175 grader
DEG:  
5 Ägg*
3/4 dl Agave eller Honung*
50g Kokosolja*
3/4 dl Rismjölk* eller Havremjölk*
1 dl Kokosmjöl*
4 msk Fiberhusk
2 tsk Bakpulver
FYLLNING:
1 1/2 msk smält Kokosolja*
1 1/2 msk Honung*
1 nypa Äkta Vaniljpulver* 
1 liten Nypa salt

6 st Hackade Fikon*
1 msk Riven Kokos*

Vispa ihop 4 ägg + 1 äggula (spara vitan till penslingen). Blanda de torra ingredienserna för sig. Smält Kokosolja och blanda sedan ned mjölken. Rör ned blandningen tillsammans med äggen, de torra ingredienserna och sötningen (Agave eller Honung). Blanda väl.
Lägg ut degen på ett bakplåtspapper och platta ut den med hjälp av händerna. Fukta händerna med vatten för att inte fastna i degen.
Bred på fyllningen och strössla över hackade fikon och kokos.
Rulla ihop degen med hjälp av bakplåtspappret och skär sedan ca 15 bitar.
Lägg bullarna i formar, pensla dem med äggvitan och grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min.
När bullarna är färdiga, ringla över Honung, hackade fikon och kokos.

2 kommentarer:

  1. Åh, det låter galet gott!
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Kul att du tycker det! Hittade på receptet igår och det går ju att variera så mycket man vill :) Blir nog jättegott med kanel på också!
      Kram
      /Evelina

      Radera