2013-10-15

Sov med ansiktsmask - Arganolja & Honung!

Ansiktsmask gjord på Arganolja* & Honung*.

Två nätter i rad nu har jag sovit med en ansiktsmask gjord på Arganolja* och Honung*. Huden mår prima av det! Kom ihåg att mata huden lite extra nu i kallare tider.

Jag har helt enkelt blandat några droppar Arganolja och en liten klick Honung och masserat in i ansiktet efter rengöring. Masken ska masseras in på lite fuktat ansikte, inte för tjockt lager, lagom är bäst. Ha en handduk på kudden bara när du ska sova.
Vill man inte sova med Ansiktsmasken går det ju utmärkt att göra den på dagen också.

Arganolja: Tränger lätt in i huden. Innehåller mycket E vitamin som motverkar ärrbildning, påskyndar läkning och lugnar irriterad hud. Går också bra att ha runt ögonen. Kan minska uppkomsten av fina linjer. Har antiinflammatoriska egenskaper och lämplig för acnehud.
Honung: Antibakteriell, Antiinflammatorisk, Djuprengörande, Läkande, Milt Exfolierande, Fuktbindande.

15 kommentarer:

 1. Åh, jag skulle verkligen vilja använda arganolja men har sådant problem med lukten...Vet inte om jag lyckats få tag i en dålig (från Crearome, köpt på hälsokosten) för den luktar typ...ruttna jordnötter är väl den vänligaste beskrivningen jag kan komma på. Har du tips på något annat märke som inte luktar apa? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Fy så tråkigt..Det låter inte som någon bra olja du fått tag på!
   Den jag har kommer från märket Loelle och är Ekologisk och Kallpressad! Den är jättebra tycker jag, även doftmässigt :)
   Tips!
   /Evelina

   Radera
  2. Nej, det måste ju nästan vara något fel på den tänker jag. Snopet men tur att jag köpte en liten flaska och inte en stor :-)
   Tack så jättemycket för tipset, det ska jag absolut kolla upp!

   Radera
 2. Jag har också en arganolja som luktar lite speciellt. Jag använder den främst i håret, det är en ekologisk men minns inte märket. Jag tycker nästan att den liksom luktar rökt korv, typ salami? haha! Jaja, kanske får testa den från Loelle nästa gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Arganolja har en lite speciell doft naturligt! Haha, jo när du säger det så doftar den lite "rökt", kan även tycka att det doftar som något träslag. Jag gillar doften :)
   Det är väl om oljan doftar "ruttet" eller härsket som Sofia upplevde i kommentaren innan som man bör fundera på oljans kvalitet.
   Den ska vara Ekologisk och kallpressad och helst i glasflaska (gäller alla oljor då oljor kan lösa upp plast).
   Ha det fint!
   /Evelina

   Radera
 3. Åh det ska jag prova! Tror du det funkar lika bra med typ mandelolja eller kokosolja? Har så himla känslig hy och använder alltid bara mandelolja och ibland lite honung, så känns läskigt att prova något nytt med risken att vakna upp alldeles rödflammig :(
  Din hy på bilden ser ju dock fantastisk ut :)
  Agnes

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Agnes :)
   Du kan absolut ta mandelolja eller kokosolja! Går ju fint att blanda kokos, mandelolja och honung också om man skulle vilja det.
   Ojoj, tusen tack! Hade en bra "hud-dag" på bilden ;) Annars har jag också känslig hy som lätt blir torr och lätt får finnar i perioder :/ Därför måste jag vara extra noga med att lägga masker och använda vårdande oljor och snäll rengöring!
   /Evelina

   Radera
 4. Jösses, blir man såå snygg av ansiktsmasken så ska jag också prova;)
  Spännande med hemgjord och härodlad hudvård - helt i min smak.
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, men vad gulligt sagt! :) Tack!
   Jamenvisst, enkel och bra ska den vara, hudvården! Kul att du gillar!
   Ha det fint
   /Evelina

   Radera
 5. Hej! Vilken mysig blogg du har. Intressant innehåll och vackra bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket :) Superglad att höra att du gillar den!

   Radera
 6. Hej, är ny på din blogg (: Undrar om man får önska ett inlägg om vem du är, vem är Fredrik, hur började ditt intresse för eko & bor du/ni i skogen? Blev som nyfiken på dig som person. Jätte fin blogg med massa bra tips! Har själv blivit mer & mer interserrad av eko & leva mer naturligt. Blev som sagt nyfiken bara. /lastflowers.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Så trevligt :)
   Självklart ska jag berätta mer om mig och Fredrik och mitt Eko-intresse mm! Kör ett inlägg om det snart så håll koll på bloggen bara :)
   /Evelina

   Radera