2013-10-20

Skölja håret med Äppelcidervinäger

När håret sköljs med Äppelcidervinäger + Vatten blir det mjukt och glansigt!

Efter att du tvättat håret så sköljer du det med en blandning av 1 del Äppelcidervinäger* och 10 delar vatten. Luta huvudet framåt och häll blandningen över hela håret (från hårbotten till toppar). Skölj inte ur det! Krama bara ur håret i duschen om du har långt hår och torka det sedan som vanligt. Doften försvinner eftersom då håret torkar.
Äppelcidervinägern* sluter fjällen på hårstrået, är mjukgörande, glansgivande samtidigt som den stabiliserar pH i hår och hårbotten.

5 kommentarer:

 1. Vad tycker du är en bra mängd till axellångt hår? Är det t ex 1 msk med 10 msk vatten eller är det tsk, dl osv som gäller? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag använder 1/2 dl Äppelcidervinäger + 10 (1/2 dl x 10) delar vatten till det. Det funkar bra! Så beroende på hur tjockt och långt håret är så får man anpassa mängd.
   Har du samma längd nu som på bilden tycker jag att du kan prova den mängd jag använder! Sedan får man prova sig fram och se vad man tycker funkar bäst :) Ibland kanske man sköljer med mer och ibland med mindre ex.
   /Evelina

   Radera
 2. Jag har ca 10 cm kortare hår nu men jag testar samma mängd som du tar, nu när jag hoppar ner i badet. Ska bli väldig spännande! Använder du den här metoden istället för balsam? :) Nu skuttar jag ner i badet, håll tummarna för att mitt hår gillar det här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul! Lycka till :)
   Ja precis, istället för balsam! Funkar jättebra tycker jag.
   /Evelina

   Radera
  2. Det verkar som att mitt hår gillar det här! :D Tackar för hjälpen!

   Radera