2013-10-11

Nybakat bröd med Brödmix från EWALIE!

Ekologisk och Glutenfri Brödmix från EWALIE.
Igår provade jag att baka ett Glutenfritt och Ekologiskt bröd med EWALIE´s Brödmix! Resultatet blev mycket bra och nästan hela brödet gick åt samma kväll :) Det är ett gott betyg!
 

Brödmixen innehåller: Rårismjöl*, Bovetemjöl*, Hasselnötter*, Mandel*, Pumpakärnor*, Aprikosbitar*, Linfrön*, Solroskärnor*, Bakpulver, Guarkärnmjöl och Salt.
Det enda som behöver tillsättas är 6 dl Yoghurt*! Sedan gräddas brödet i en form i ca 55 min.
(Vill man ha ett laktosfritt bröd tror jag att man kan prova att byta ut yoghurten mot en något mindre mängd nötmjölk. Är dock inte säker på detta, så det får jag prova nästa gång!).

Brödet får en krispig yta och är mjukt och saftigt på insidan. Nötterna i brödet ger en härlig crunch och nötsmaken passar bra ihop med de söta aprikosbitarna

2 kommentarer:

  1. Det går säkert utmärkt att använda laktosfri yoghurt. Detta måste testas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det går alldeles säkert :)
      Jag gillar de Naturligt laktosfria produkterna bättre! Som havremjölk/rismjölk/nötmjölk :)
      Kan verkligen rekommendera brödet iaf!

      Radera