2013-10-17

Möra Kanelkakor, Hett te & Ritblock + Penna = Sant

Möra Kanelkakor gjorda på Potatismjöl, Kokosolja, Honung, Kanel, Ingefära mm. Se recept nedan.
När jag behöver slappna av och tänka på något annat så är det så skönt att rita. Blir helt fokuserad på bara det.
Te!! Lakrits & Kanel-Te från Pukka har jag druckit massor av på sistone. Slurp! Vad har ni för favorit-te? :)

Recept Möra Kanelkakor (Glutenfria, Laktosfria)
Ugn: 175 grader
3 dl Potatismjöl*
1 tsk Kakao*
1 tsk Ingefära*
1 tsk Kanel*
1 nypa Vaniljpulver*
1/2 dl Russin*
1 Ägg*
1 3/4 dl Smält Kokosolja*
3 msk Honung* (ev mer beroende på hur sött du vill ha)
Agavesirap* (Topping)

Blanda först de torra ingredienserna och rör sedan ner de flytande + ägget. Mixa smeten lite grovt med stavmixer. Låt degen vila en stund, ca en halvtimme-timme. Forma sedan små Kakor, ca 15 st. Ringla sedan Agave ovanpå och sätt in dem i ugnen i ca 12-15 min.
När de svalnat lite pudrade jag dem med massor av kanel! Då kakorna blir väldigt söta och smälter i munnen så passar det med en kopp starkt Ekokaffe eller en mugg Eko Earl Grey-te till.

6 kommentarer:

  1. Låter smarrigt! Va fint du ritar :).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm, börjar bli dags för de mer kryddiga bakverken den här tiden på året :)
      Tack så mycket!
      /Evelina

      Radera
  2. Kakorna verkar supergoda, det mesta med kanel är ju en hit :-) Själv dricker jag gärna Pukkas Gorgeous Grey, Earl Grey-te med en hint av lavendel. Sååå gott! Annars har jag snöat in på pepparmyntste, speciellt efter maten känns det så fräscht tycker jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen ellerhur! Kanel <3
      Oj, wow, det har jag inte provat! Tack för tipset, måste kolla upp :)
      Mmm, pepparmynta är ju kanon också.
      /Evelina

      Radera
  3. åh det teet lät jättegott! och kakorna med.

    SvaraRadera