2013-10-08

Mandelscones & Varm Kakao

Mandelscones & Varm Kakao. Se recept nedan!

Recept Mandelscones:
Ugn 225 grader
200g Mandelmjöl*
3 dl Majsmjöl
2 msk Fiberhusk
0,5 tsk Salt
2-3 tsk Bakpulver
1 dl Olivolja* eller Kokosolja*
4 dl Rismjölk* (Havremjölk/Nötmjölk)
2 tsk Äppelcidervinäger*

Blanda först torra ingredienser och rör sedan ned oljan/vätskan. Forma ca 13 st små bollar på plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite lätt och nagga med en gaffel. 
Grädda i ca 10-15 min. Känn efter då de de ska vara lite krispiga på utsidan och mjuka på insidan.

Varm Kakao:
3 dl Vatten
3 tsk Kakao*
1 nypa Äkta Vaniljpulver*
1 nypa Kanel*

Värm upp vatten och vispa ned Kakao och Vanilj. Häll upp i en mugg och pudra kanel ovanpå.
Söta ev med lite honung. Jag tycker att det är lika gott utan sötning :)

6 kommentarer:

  1. Åh sconesrecept! Jag har aldrig lyckats få till goda glutenfria scones. Ska testa ditt recept inom kort!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Går att variera massor :) Brukar ofta göra på bara majsmjöl också!
      /Evelina

      Radera
  2. Godaste scones jag nånsin ätit!
    Men undrar om man kan halvera ingredienserna
    till hälften?
    Det blir så många för mig annars :)

    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att höra! :)
      Jamen det kan du absolut göra!
      /Evelina

      Radera
  3. Hej Evelina,

    Kan man byta ut mandelmjölet mot
    hasselnötsmjöl?
    Min man tycker nämligen inte om mandel
    smaken.

    Hälsn Anna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Det tror jag blir supergott :)
      /Evelina

      Radera