2013-10-07

Hemmagjord Hudkräm!

Hemmagjord Ekologisk Hudkräm. Ser ut som vaniljsås och har en underbar konsistens!
Till en hemmagjord hudkräm behövs bland annat Kallpressad Ekologisk Kokosolja.
Bivax och kallpressade Ekologiska oljor, här ser du Arganolja och Mandelolja.
Ekologisk kallpressad Olivolja.
Valfri Eterisk olja, här ser du Ekologisk Lavendel.
Färdig Hudkräm upphälld i rengjorda glasburkar.
När du hällt upp krämen kan du ha i de eteriska oljor du vill ha i de olika burkarna. Det går såklart bra att ha krämen "naturell" också!
GRUNDRECEPTETHudkräm hittar du HÄR. I det här receptet har jag haft 1 dl Olivolja, 1/4 dl Arganolja och 1/4 dl Mandelolja. Oljorna går att byta ut mot tex bara Mandelolja eller bara Olivolja, det är bara att prova sig fram :)

4 kommentarer:

 1. Fantastiskt tips! Jag undrar bara ifall man måste ha bivax? Är vegan nämligen och använder mig inte av produkter som kommer från djur. Jag tänker att man kanske kan öka på mängden kokosolja istället, så blir den ändå fast när den står kallt?

  SvaraRadera
 2. Kul att du tycker det :)
  Åh, jag förstår! Tror att bivaxet gör mycket för krämens konsistens och får den att "hålla ihop". Läste precis på shenet.se att bivax kan helt eller delvis ersättas av Kakaosmör :)
  (http://www.shenet.se/ravaror/bivax.html)
  Jag måste prova att göra en helt vegans kräm framöver!
  Ha det fint!
  /Evelina

  SvaraRadera
 3. Ser härligt ut! :)
  För min del brukar krämer som inte har någon fuktbindande ingrediens i ityvärr nte funka något vidare, hur kommer det sig att du aldrig har i någon fuktbindare i dina krämer, typ panthenol el glycerin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Blir så härlig färg och konsistens!
   Jag tycker att den här krämen fungerar väldigt bra för mig. Jag gillar att det är enkelt med så få ingredienser som möjligt :)
   Men jag vet om fördelarna med tex glycerin och jag vet att många tycker att de måste ha glycerin i krämen för att den ska kännas bra.
   Ännu en sak som jag kanske provar mig på framöver :)
   /Evelina

   Radera