2013-10-30

Apelsinkakor - Kokosmjöl, Dadlar, Apelsin, Ingefära!

Apelsinkakor med bla Kokosmjöl, Dadlar, Ingefära & Rivet Apelsinskal. Se recept nedan

Apelsinkakor! (Ekologiska. Gluten, Laktos & Socker-fria)
Ugn 200 grader
2 dl Kokosmjöl*
1 nypa Äkta Vaniljpulver*
1 nypa Salt (Himalaya eller Havssalt)
6 st Dadlar*, hackade
1 dl smält Kokosolja*
1 dl Honung eller Agave*
1 Ägg*
1 Apelsin* (skalet och saften) Riv apelsinskalet och pressa ut saften
1/2 dl Havremjölk*
1 liten bit riven Ingefära*

Blanda de torra ingredienserna och de flytande för sig. Blanda sedan ihop dem till en smidig deg. 
Baka ut småkakor och grädda på plåt i mitten av ugnen ca 10-15 min beroende på kakornas storlek. När kakorna är klara kan de dekoreras med lite ringlad honung och rivet citronskal.
Te-tips till kakorna: Clipper Tea* - Love me Truly. En Chaiblandning med apelsinskal.
Psst! När jag skriver * så betyder det att ingrediensen/produkten är Ekologisk.  

8 kommentarer:

  1. Tack för härligt recept! Ska definitivt testas! Låter väldigt spännande. Och har alla ingredienser hemma utom havremjölk. Köpte faktiskt eko-apelsiner idag, och de brukar behöva användas ganska snabbt. Men hur hittar du ekologisk ingefära? Det har jag aldrig sett här i vår lilla stad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul!
      Det går att använda rismjölk, nötmjölk eller vanlig mjölk istället :) Det blir en riktigt fin apelsinsmak och dadelbitarna i gör att det blir en härlig konsistens!
      Eko-apelsinerna börjar komma fram nu, kanon! Ingefära är inte vanligt att hitta Eko alltid, tyvärr..Torkad ingefära däremot brukar finnas Ekologisk på vissa Hälsobutiker :)
      Lycka till med kakorna!
      /Evelina

      Radera
  2. Gud så goda de ser ut! Ojoj! Är de helt torra, eller sådär lite härligt sega som vissa småkakor kan bli?

    SvaraRadera
    Svar
    1. :)
      Mina blev lite mjuka i sin konsistens, inte torra! Dadelbitarna gör att de blir lite sega, kanske blir ännu bättre att mixa dem i smeten!! Måste provas!
      /Evelina

      Radera
  3. åh, låter underbart gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaa :) Det var fantastiskt att avnjuta dem med en kopp te till. Hemmagjord varm choklad hade nog inte suttit fel till heller! :)
      /Evelina

      Radera
  4. Kakorna låter supersmarriga! Ska absolut prova så snart tillfälle ges. Det är så roligt med nya recept, tack för att du delar med dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul!
      Jag hittar oftast på mina recept lite beroende på vad jag vill göra för slags bakverk. Så det är så roligt när andra provar mina recept :) Berätta gärna vad du tyckte sedan!
      /Evelina

      Radera