2013-09-08

Saftig Kaka på Hasselnötsmjöl med Jordnötssmörstopping!!

Saftig Hasselnötskaka!

Igår bakade vi en helt otroligt god Hasselnötskaka!
Receptet hittades på igår kväll :) Varsågoda:
Ugn: 175 grader
2 1/2 dl Hasselnötsmjöl*

1 dl Majsmjöl*
1 tsk Fiberhusk
1 tsk Carob*
1 tsk Bakpulver
1 dl valfri sötning (vi använde Dadelsirap) Kan också bytas mot Agave eller Sukrin.
3/4 dl Kokosolja*
1 Ägg*
Topping:
Jordnötssmör*
Lite Vatten
Ev Sötning

Blanda först alla torra ingredienser och blanda sedan ner olja och ägg.
Smörj sedan en form med lite kokosolja. Jag hade en rund form på 25 cm som dock var lite för stor. Så en mindre form är att rekommendera.
Grädda sedan mitt i ugnen i ca 15 min eller tills kakan har den konsistens du vill ha. Jag tycker att det är gott när den är ganska kladdig i mitten :)
Låt kakan sedan svalna. 

Blanda Jordnötssmör* efter behag (beroende på hur tjock "frosting" du vill ha") med lite vatten och ev sötning och kokosolja. Jordnötssmöret ska vara lätt att breda ut på kakan sedan.

Servera med Bär* och en kopp Kaffe* eller Te* till :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar