2012-04-01

Bra!!!

Nu tar de upp "det vita giftet" i Efter tio på tv4. Alltså socker, vete och mjölkprodukter!
HÄR tar de upp vete/gluten.
HÄR tar de upp socker.
HÄR tar de upp mjölkprodukter.

Även om det är mycket man har hört innan så är det himla bra att det tas upp igen plus att det hela tiden forskas på det.
KostDoktorn tar även upp det i hans blogg HÄR.

Bra och intressant! Kollakolla!

KokosPannkaka! Gluten och laktos-fri!
Ägg + kokoskräm + vatten + fiberhusk + riven kokos+ lite salt. Stek i kokosolja.
Servera med bär, carob, kanel och kokos!

2 kommentarer:

 1. Hej! jag tycker det här med kost är jätte spännande och vill själv ändra mitt att äta. Idag äter jag för mycket bröd, pasta,potatis,ris och så har jag ofta i crème fraiche och grädde i maten men jag tycker det är så svårt att hitta på alternativ till de här produkterna.
  Jag skulle bli så glad om du la ut lite tips och recept på nyttig mat. Det här med kokos pannkaka ska jag absolut testa. Kan nämna att jag har rosacea och om jag förstått et rätt så är det en inflammation i huden i ansiktet, skulle vara kul om man kunde läka ut den med hjälp av ändrad kosthållning.

  Jag tänkte även prova på att göra egen "mjölk" men tål varken mandel eller hasselnötter om jag inte rostar av dem först. är det ok att göra mjölk med rostade nötter? vad kan man annars göra det av? (tycker inte om havre mjölk...tyvärr)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Hej Malin!
  Vad kul att du är intresserad och vill prova att äta annorlunda : )

  Man kan absolut äta mat som gör så att olika inflammationer/sjukdomar försvinner eller blir bättre.

  Här har jag lite olika tips: http://evelinasekologiska.blogspot.se/search/label/Detox

  Bra matbloggar kan du kika på här:
  http://emmasrawfood.blogspot.se/
  http://sandrasrawfood.blogspot.se/

  Hur är det med cashewnötter och paranötter? Det kan du också göra mjölk på. Likaså solrosfrön och sesamfrön. Annars kan du köpa rismjölk och soyamjölk i de flesta butiker.

  Kram

  SvaraRadera