2012-02-07

Efter Detoxen!

Just det! Jag har ju glömt att rapportera hur slutskedet av Detoxen gick. Det gick i alla fall fint och jag är så glad att jag inte äter Glutenprodukter längre, kroppen mår toppen. När det kommer till Laktos har jag ätit lite äkta fetaost (får/get-mjölk) och det har känts bra. Men eftersom jag knappt ätit laktosprodukter innan så känns det ändå inte som något jag vill ha/behöver.
Jag kommer absolut att köra Detox igen! Kanske till sommaren eller hösten. Jag kan verkligen rekommendera Holistics produkter också som gör sitt jobb : )
Det enda jag saknat under tiden är choklad och kaffe...!...Men då blir det ju så himla gott att ta sig en liten kopp kaffe eller göra en chokladsmet. Med chokladsmet menar jag att blanda kakao med lite kokosolja eller kokosmjölk, helt utan socker! Älskar bittra/beska smaker.Har ni några frågor om Detox eller annat är ni välkomna att skriva här eller skicka mig ett mail!

9 kommentarer:

 1. Är så himla sugen på att köra en detox! Känner mig sådär som kanske många säger: Lite sliten och äcklig på insidan. Dock så har jag för tillfället lite svårt att äta nyttigt och bra just nu för jag bor i norge och försöker spara pengar. Men min fråga är: Om man går på en detox, är det jätteviktigt att exempelvis bara äta grönsaker och fisk och skippa gluten och laktos osv eller kan jag äta det jag just nu brukar äta? (Fiskpinnar, köttbullar, potatismos, pasta, lasagne. Vanlig hemmamat liksom!)

  :)

  SvaraRadera
 2. Kul att få en rapport, även om jag inte har kommenterat så har jag följt det hela tiden :) Tog ett lyckoskutt i mitt närliggande Willy´s när jag såg att de börjat sälja Renée Voltaires kokosolja.

  Tack för alla fina tips!

  SvaraRadera
 3. Linnea: Jag förstår det! Speciellt i vinterrusktider så vill man liksom rycka upp sig tror jag : )
  Aha, men det där att inte kunna äta nyttigt billigt är ju knas! Haha. Klart du kan! Bönor, linser, hemmagroddar, rotfrukter, frön, nötter, gröna blad, bär mm blir inget dyrare än något annat egentligen!
  Detoxen bygger på att äta på ett visst sätt för att hjälpa kroppen att rensa ut slaggprodukter och gifter..Så det räcker inte att äta Detox-produkter och "vanlig" mat, tyvärr. Hoppas du fått svar på din fråga : )

  Lena: Kul att få en kommentar! : ) Blir alltid lika glad!
  Åh, hurra vad bra! Förstår precis känslan, haha : )
  Tusentack!!

  SvaraRadera
 4. Inspirerande att du har lyckats med din detox och att du känner av resultaten! Jag har själv gått i detox-tankar eftersom jag både har en mage som kan vara lite orolig plus att jag har acne. Att detox är bra för magen har jag ju förstått på dina inlägg:)! Men kan detox ha nån positiv effekt på hyn? Jag blir inte riktigt klok på den eftersom jag inte riktigt kan binda "mängden" acne med något annat, tex nån typ av mat,stress osv. Sen funderar jag även på om inte väldigt kemikaliestinna produkter gör det värre..
  Såg att både du och Lena Losciale rekommenderar att bland annat använda olivolja för att rengöra fet hy. Det har ingen negativ effekt på just fet hy?
  Oj, det blev långt:) Men tack för en jättebra blogg, hittar massor med inspiration!

  SvaraRadera
 5. Hej Carro! : )
  Åh så himla roligt att du blir inspirerad! Det är just det jag vill!
  Jag kan säga dig att Detox är känt för att hjälpa både magar och acne-besvär. Så jag tycker verkligen att du ska "göra slag i saken" om du funderar på att börja : )
  Jag har märkt stooor förändring på min hud!
  Använder du produkter baserade på petroleum och kemikalier så förvärrar det acnen, absolut. Införskaffa bra ekohudvård också! Använd milda snälla produkter som inte torkar ut. Torkar du ut huden så rubbas talgproduktionen och mer talg bildas = fetare hy och mer finnar.
  Så olivolja (fett löser fett) tillsammans med en snäll rengöringsprodukt och bomullsrondeller är att föredra!
  Det finns många bra ekoprodukter på marknaden: Weleda, Wise, Dr Hauschka, Etelle & Thilde, Madara mm.
  Här finns massor med hudvårdstips samlade:
  http://evelinasekologiska.blogspot.com/search/label/Hudv%C3%A5rdstips

  Du fick ett långt svar också ; )
  Hoppas du fått svar! Annars är det bara att fråga mera!

  Tusen tack!

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag tänkte börja träna snart.. kan man detoxa även om man tränar? Kommer inte kroppen behöva typ snabba kolhydrater osv då?

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Om du kör en "riktig" Detox (alltså utesluter det jag skrivit om och äter mer av annat som jag också nämnt) så är det att föredra "lugnare" träning. Ex promenader, yoga osv!

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Toppenblogg!
  Undrar om du haft några negativa biverkningar?
  Har själv kört rätt kost i samband med Holistics två produkter i 4 dagar.
  Idag kom reaktion i form av flertalett toabesök och diarré.
  Tror du att det är normalt i och med att utrensningen kanske har börjat?
  Du har ju detoxat ett par ggr så jag tänkte att du var en bra person att fråga. Tack på förhand!
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack så mycket!
   Hmm..Nej jag har inte märkt av något negativt faktiskt! Bara positivt hittills! Men visst kan magen göra lite uppror när man lägger om kosten och äter massor av rårivet/grönt/nötter osv. Tror att vi svarar olika på Detoxen beroende på hur belastade vi är och även ålder/period i livet spelar in.
   Tänk extra på kosten och blötlägg tex nötter och frön några timmar, koka/ångkoka grönsaker lite grann så brukar det bli snällare/mer lättsmält för magen.
   Så håll ut! Oftast kommer en förstförsämring innan det vänder :)

   Radera