2012-01-26

Enkel ekohudvård!


Nu var det längesedan jag skrev om hudvård här så jag tänkte berätta lite om mina hudvårdsrutiner just nu!

Min hud slukar hudkräm/olja just nu och jag antar att jag inte är ensam om det. Så fort det blir kyla = torr/fuktfattig hud.
Som vanligt så tvättar jag ansiktet med olja och olivtvål. Oljan brukar vara antingen olivolja eller kokosolja. Jag masserar in oljan på fuktig hud och tar sedan bort den med fuktade bomullsrondeller. Sedan har jag på mer fukt, olja och masserar in ansiktet med olivtvål. Torkar bort med fuktiga bomullsrondeller och blaskar på lite kallt vatten eller kallt örttte (som ansiktsvatten). Olivtvålen köper jag hos Lena Losciale HÄR. Olivtvålen torkar inte ut huden, är vårdande och har antiseptiska egenskaper i och med att den innehåller lagerbladsolja.

Sedan smörjer jag in ansiktet med olja och hudkräm. Just nu har jag använt en Nightcream från Estelle & Thild helt utan doft. Min hud kändes så känslig ett tag så jag ville bara ha något helt doftfritt, även fast jag vet att det inte är någon fara med eteriska oljor. Jag brukar blanda hudkrämen den med lite ricinolja direkt i handen och massera in på fuktig hud. Ricinoljan är så fet så den återfuktar garanterat och lägger sig som ett skydd i ansiktet, känns mycket bra.
En väldigt enkel och skonsam hudvårdsrutin  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar