2012-01-04

DETOX!

Japp, nu har jag börjat min första riktiga Detox!
I den Detox jag kör på nu äter jag inte: Gluten, Laktos, Rött kött, Socker, Alkohol, Kaffe. Inte heller: Sojaprodukter, jordnötter, tonfisk, ägg, choklad mm)

Jag mjukstartade Detoxen den 27/12 - 2/1 genom att helt enkelt utesluta allt nämnt ovan. Har ätit mycket mer frukt, bär och grönsaker och druckit mer vatten och örtte. Plus ätit protein som bönor, linser, nötter, frön, kyckling och fisk mm.
Från och med 3/1 äter jag likadant men har tillsatt Detox-kit från Holistic! Det är Ultra Balans (örtblandning för tarmen) och Ultra Detox (ört och fiber-drink) som hjälper till i Detoxen.
Nu kör jag på i tre veckor, känns redan bra : )


Varför göra Detox?
"Många av de slaggprodukter som finns i kroppen bildas i tarmen. Om de inte rensas ut så läcker de vidare ut till blodet och belastar resten av kroppen, det vill säga alla celler och organ.

Därför är det smart att gå på detox en eller två gånger per år. Då ger du kroppen en chans att återhämta sig och rensa ut slaggprodukter. Se dessa detoxkurer som en minisemester för din kropp. Det ger dig energi att orka med resten av året."

Många upplever att detox ger


 • Mer energi och bättre minne
 • Bättre sömn
 • Starkare och snyggare hår och naglar
 • Mjukare och mindre torr hud och färre celluliter
 • Mindre inflammation, smärta och ledvärk
 • Mindre förkylningar och allergiproblem
 • Mindre gaser, magont och svullen buk
 • Viktnedgång (även de som vill gå upp i vikt mår bra av detox eftersom kroppen rensar ut skräp och blir bättre på att ta upp näring)

Bild lånad från Ecoist
Är det någon mer som kör på Detox nu? Eller någon som har och vill dela med sig av sina tips? : )

12 kommentarer:

 1. Oj, det skulle kanske vara något för mig! :)

  SvaraRadera
 2. Hej Agnes : )
  Vilken fin blogg du har!
  Ja det känns riktigt skönt. Kan rekommendera det : ) Men man måste ha koll på maten så att man äter ordentligt och får i sig av det man ska : )

  SvaraRadera
 3. Hej Evelina!
  Jag gör ingen detox. Men för några månader sedan slutade jag äta socker. Helt. Och för alltid har jag tänkt mig. Och jag känner att skillnaden är så stor. Först och främst vad det gäller hur jag mår själsligen så att säga

  SvaraRadera
 4. Hej Evelina!
  Saknar dig och hela klassen :)
  Jag har också planer på att detoxa, läser boken "renare kropp och själ med detox" av nishan joshi just nu, den går ut på i princip det du kör med nu, utesluta syrabildande och äta basbildande :)
  Lycka till och grattis till jobbet!
  Varma Kramar Madeleine

  SvaraRadera
 5. Hej Sara!
  Vilken fin blogg du har, massa kul pyssel du har för dig : )
  Det låter helt fantastiskt! Har också varit "sockerfri" i omgångar, det är så värt. Nej, det finns ju liksom inget bra med socker så det finns liksom ingen poäng att äta det! Det finns så många andra sötningsalternativ. Torkad frukt, stevia, agavesirap. Använder du dig av något av dessa istället? : )

  SvaraRadera
 6. Hej Madeleine!
  Åh! Ja jag saknar dig och klassen med! Känns som hundra år sedan vi gick på Axelsons nu!?
  Vad kul! Alltid roligt att vara fler som gör det, så att man kan byta tips och berätta hur det går osv : ) Du måste berätta hur det går när du börjar!
  Hoppas allt är bra med dig!
  Tack så mycket, det är så himla roligt att jobba där : )
  Kramar!
  /Evelina

  SvaraRadera
 7. Hej Evelina!
  Åh tack för de fina orden om mitt blogg och mitt pyssel.
  Jag har valt att helt avstå från sötningsmedel, även naturliga sådana som torkad frukt och honung. Men det är bara för att jag har en sådan enorm sensitivitet mot det söta. För andra är säkert sådana sötninsmedel jättebra. Istället använder jag mig mycket av osötat äppelmos, rostade kokosflagor, kanel, mandelmjöl och äpplen :)
  Hälsningar Sara

  SvaraRadera
 8. Okej vad spännande. Jag vet att det är bra att undvika all sötning om man har "överväxt av candida" i kroppen. På vilket vis är du känslig mot det söta?
  Osötat äppelmos är fint, lagom sött. Kokos och mandelmjöl <3
  Jag tror att man ska vara försiktig med det söta även när det kommer till torkad frukt, honung, agavesirap osv. Även om det är hundra ggr bättre så är det ju som sagt sött : )
  Har du några bra recept att dela med dig av?

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Får jag i mig söta saker såsom torkad frukt och sådant kan det bli så att jag blir sugen på sådant med socker. Jag är så totalt överkänslig mot sådant som är sött. Det är så synd att det är så. Tur att osötat äppelmos går bra iallafall. Vaniljpulver går också bra.
  Jag har ett suveränt recept att dela med mig av! Jag älskar detta recept :)
  Ugnsbakade äpplen med mandeltäcke:
  Ugn 200 C. Skär äpplen i klyftor. Smörj formen med smör. Grädda i 10 minuter. Efter 10 minuter tar du ut ugnsformen och strör över mandelmjöl (ganska mycket är gott), mycket grovt hackade mandlar och kanel. Hyvla också smör och ta över, det blir så gott. Grädda i 10 minuter till. Jättegott att servera med lite yoghurt där man har blandat i lite vaniljpulver. Minst lika gott kallt som varmt. Jag brukar laga detta på kvällen och äta som frukost på morgonen.
  Jag tycker verkligen du ska laga detta :)

  SvaraRadera
 10. Känner verkligen igen mig i det! Jag får också lätt mer sug efter sött även då jag äter torkad frukt.
  Jag brukar steka äpple ibland men det här låter ju fantastiskt gott! : ) Det ska jag absolut prova sedan. Tack : )
  Tips från mig är alla yogi-teer. De är superbra att dricka om sötsug kickar in. De är naturligt söta av kanel och lakritsrot bland annat!

  SvaraRadera
 11. Stekt äpple och yogi-te är ju jättebra ideer. Tack! Det är så bra när man kan tips och peppa varandra

  SvaraRadera
 12. Ja ellerhur! Om du kommer på något mer så skriv till mig : D

  SvaraRadera