2012-01-06

Därför är kokosolja bra!

 
Att äta lite Extra virgin Kokosolja varje dag kan stärka immunförsvaret, balansera insulinutsöndringen,
bota candida, skydda levern och motverka infektion-, bakterie- och virusangrepp.  

Ekologisk kallpressad kokosolja är rik på laurinsyra och medellånga fettsyror som hjälper till att öka ämnesomsättningen. Studier har visat att laurinsyra ger högre upptag av mineraler som kalcium och magnesium, samt vissa B-vitaminer och även de fettlösliga vitaminerna (A, D, E, K). 

Kokosolja kan också förbättra matsmältningen genom att dess fettsyror dödar Candida albicans, en vanlig svampinfektion som besvärar många människor. De dödar även Helicobacter pylori, som bidrar till magsår. 
Kokosoljan kan också avsevärt lindra kroniska tarmsjukdomar som IBS (Irritable Bowel Syndrome) och Chrons sjukdom. 

Kokosoljan kan ätas som den är som den är (1-3 msk om dagen), på brödskivan, i smoothies, bakverk, som tillsats till maten efter stekning och kokning för att bevara vitaminer, mineraler och antioxidanter. Oljan kan förvaras i rumstemperatur; blir flytande vid 24°C.

Kokosoljan kan också användas som sminkborttagning, ansiktsolja och kroppssmör.4 kommentarer:

 1. Kokosolja är en riktigt favorit för mig! Jag använder den som ansiktskräm/mask, hårmask/inpackning, kroppskräm. Jag har skrivit en recension här http://est-belle.blogspot.com/2011/07/recension-kokosfett-kokosolja.html
  Har längre funderat på att börja ta några matskedar per dag för att - ursäkta uttrycket - rensa tarmarna och få i mig bra näringsämnen. Käkar du det själv just nu?

  SvaraRadera
 2. Ja! Toppen! Så alltiallo : )
  Yep jag käkar och smörjer mig med kokosolja varje dag : )
  Brukar äta 1-3 msk om dagen ungefär!

  Fin och bra recension du skrivit : )

  SvaraRadera
 3. Oh vad skoj! Känner du någon skillnad sen du började med kokosoljan? :)Jag ska definitivt börja jag med.

  SvaraRadera
 4. :)
  Jag tycker att kokosoljan ger mer och längre mättnadskänsla. Jag tycker att det är så himla gott också! Den dämpar sötsug bra också tycker jag :)

  SvaraRadera