2011-06-06

TIPS TVÄTTNING OCH STÄDNING

 
Här kommer lite tips på hur vi kan städa och tvätta mer miljövänligt.
Jag tvättar mina kläder i tvättnötter eller gulsåpa. I sköljmedelsfacket droppar jag ibland några droppar eterisk olja tillsammans med vatten så att tvätten doftar gott efteråt.
Enstaka gånger använder jag vanligt men skonsamt tvättmedel, tänkte prova på det här snart också.
Mitt städtips är att blanda såpa och vatten i en sprayflaska tillsammans med några droppar eterisk olja (pepparmynta eller grape exempelvis). Då får du en fin rengöringsspray att använda till köket, toaletten osv.

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag använder Grön Såpa till det mesta. Men tipset om eterisk olja i såpavattnet var kanonbra! TACK!
  En annat gott tips som borde spridas med tanke på miljö och skonsam tvättning, är att jag badar alltid mina hundar i grön såpa. Pälsen blir underbar och man kan tvätta ofta utan att hundarnas hud blir irriterad eller fettar av. Sen luktar det fantastiskt rent.
  Hälsar Fia

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Ja det är verkligen allt i allo, såpa :) Även om såpa doftar gott i sig så är det ju kul med annan doft också! Eteriska oljor tar ju bort bakterier så det är ju superbra att tvätta badrummet med!

  Oj, så kul! Det hade jag inte hört om tidigare, vilket bra tips! Kikade på din blogg och såg massa fina hundar :)

  Ha det gott!

  /Evelina

  SvaraRadera