2011-05-22

Nässelsoppa och rabarberpaj!

Att kunna plocka nässlor och rabarber i trädgården ser jag som världens lyx!
Vi har även kirskål, maskrosor och sådant som räknas till ogräs men som jag bara är glad att det finns av.
Istället för att köpa sallad på affären så finns det ju massor av "ogräs" i trädgården att äta upp istället.
Igår lagade jag rabarberpaj och nässelsoppa!


 
Nässelsoppan blev väldigt enkel men god för det. Jag brynte först lite vitlök i olivolja sedan lade jag ner de sköljda nässlorna tillsammans med vatten salt och peppar. När det fått sjuda en stund mixade jag ihop allt och pressade i lite lime. Klart! Till soppan åt jag surdegsbröd med lagrad getost. Mums!Rabarberpajen var snabbt ihopsnodd! Först skar jag stjälkarna i bitar och lade ner i en form. Sedan strödde jag över havregryn, kokos, rörsocker och slutligen hyvlade jag på smör.
In i ugnen tills den blivit lite gyllenbrun. Klart!

6 kommentarer:

 1. Jag har aldrig ätit nässelsoppa, men jag har hört att det ska vara jättegott. Jag vet inte hur nässlor ser ut ens, trots att jag bränt mig på dem förut. Jag antar att jag förträngt det ;) Däremot har jag torkad nässla som jag brygger te på eller slänger i gröten ibland. Det är toppen tycker jag! Maskros vet jag dock hur det ser ut och har plockat och torkat! :)

  SvaraRadera
 2. Hej Jenny!
  Då tycker jag att du ska prova, för det är jättegott :) Du vet hur de ser ut när du ser dem, annars känner du som sagt ;)
  Nässelte är också bra och nässelpulver!
  Nässlor i gröten? Den har jag aldrig provat! Hur gör du då och hur smakar det?
  Maskrosor går inte att ta miste på :) Härligt! Det kanske jag ska ta och göra också!

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 3. Jag får googla och skriva ut och ta med ut! Det verkar mer bekvämt än att känna på bladen! ;)
  Det är bara att smula ner lite torkad brännässla när gröten kokar, eller nässelpulver om man vill det! Tar man bara någon nypa så smakar det bra! När jag är lite nere smular jag ner citronmeliss istället och sen blir jag på strålande solskenshumör! :D

  Ha det så bra och tack för en fin blogg!

  SvaraRadera
 4. Hi hi ja det kanske är bäst så ;)

  Hm! Det får jag prova!

  Ja citronmeliss, hjärtans fröjd, fina grejer :)

  Åh, tack :) Ha det toppen!

  SvaraRadera