2011-04-24

Deodorant...

 
Något som finns i de flesta människors morgonrutin är deodoranten. Är det en av de "vanliga" deodoranter som finns på marknaden så innehåller de aluminium och en hel del inte så roliga ingredienser. (Ex: Aluminium, aluminiumklorid, petroleum, petroleum alkohol, parabener)
Det aluminium gör är att det blockerar svettkörtlarna så att svetten inte kan tränga ut och med det följer biverkningar..
När armhålan rollas med aluminium, petroleum, parabener och petroleum alkohol så går upp till 60% av det in i kroppen. Armhålan suger i sig dessa ämnen och för de vidare till bland annat bröstvävnaden. Sedan kanske en hårt sittande BH åker på och blodcirkulationen stannar. Då får gifterna det väldigt lätt att samlas där.

Män ska såklart heller inte använda deodoranter med dessa ämnen i!


Frågor?

Så hur kan vi göra för att hålla oss friska och slippa lukta svett? Jo, använda deodoranter som inte innehåller aluminium, petroleum, petroleum alkohol, parabener osv. De här deodoranterna hittar du vanligast i hälsokostaffärer och webbshopar. Ex. på bra märken är: Urtekrams, Weleda, Logona och rosenserien. Jag har själv varit väldigt nöjd med Rosenseriens och Urtekrams.


I övergången till en bra deodorant kan du svettas mer. Svettkörtlarna har ju tidigare varit tilltäppta och ph-balansen i armhålan har störts.

8 kommentarer:

 1. Smink och sådant har jag tänkt mycket på men har aldrig riktigt funderat över deodoranten! Ojojoj. Nej imorgon köper jag en ny. Tack fina du som tog upp detta ämne. Ska lägga till dig på min favorit-länklista! Kram

  SvaraRadera
 2. Det är ju så lätt att glömma! Så bra, det tycker jag att du ska göra :)

  Söta du, tack!
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Va härligt att du rekomenderar Urtekrams. Jag har precis beställt den och ska prova :)
  /Linda

  SvaraRadera
 4. :) Ja jag gillar Urtekrams! Man får ge det en tid bara. Kan kännas lite ovant i början :)

  Vilken av dem är det du köpt? Jag använder pepparmynta men vill prova ros nästa gång!
  Berätta gärna vad du tycker!

  /Evelina

  SvaraRadera
 5. har just hittat "min" deo, Soapwalla Deodorant Cream. (indulge.se) Jag använde tidigare Urtekrams deo (ett märke som jag gillar och litar på)men fick applicera den ganska många ggr/dag för att stoppa svettlukt. Soapwalla funkar kanon på mig, men jag har hört att en del kan reagera på den eteriska oljan i den så kanske den inte passar om man har känslig hud eller brukar reagera på eteriska oljor. Tack för inspirerande blogg! /Lena

  SvaraRadera
 6. Hej Lena!
  Härligt att du hittat en deo som funkar bra för dig! :) Jag kan hålla med om Urtekrams och fler appliceringstillfällen...Ibland funkar den bättre och ibland sämre!
  Jag ska absolut kolla upp tipset på Soapwalla, intressant :)

  Tack! Ha det fint :) /Evelina

  SvaraRadera
 7. Jag tycker också att Soapwalla är toppen, men de eteriska oljorna känns lite starka för mig. Men den håller torrt och luktfritt, helt toppen!

  SvaraRadera
 8. Hej Michaela!

  Jag har hört talas om den deon men inte hunnit sett över innehållet. Ska kolla upp! ack för tipset :)

  SvaraRadera