2011-04-10

Ansiktsrengöring

Att rengöra ansiktet varje kväll är superviktigt. Även om du inte använder smink så utsätts huden för mindre föroreningar, svettning och så kliar vi och petar oss i ansiktet osv.
När du rengör ditt ansikte ska huden kännas ren och fräsch MEN det ska inte strama eller kännas torrt i ansiktet efteråt. Om din rengöring torkar ut så rubbas talgproduktionen, det kan leda till att du får fetare eller torrare hy i ansiktet.
Därför är det så viktigt att det finns en olja med i rengöringsfasen.
Vegetabiliska oljor ger faktiskt mer effektiv rengöring än en enbart vattenbaserad rengöring. Varför? Jo, för att fett löser fett.

Många som säger sig ha en fet hy och använder sig av produkter för fet hy kanske i själva verket använder så uttorkande produkter att talgproduktionen bara ökar. Den har blivit rubbad och huden behöver istället återfuktas med fina vegetabiliska oljor.

Steg för steg hur du effektivt och skonsamt rengör ditt ansikte:

 1. Fukta upp ansikte och hals med lite ljummet vatten.
 2. Stryk på ett tunt lager olja (eko kallpressad olivolja fungerar utmärkt.)
 3. Applicera en eko-rengöringsprodukt och arbeta upp den noggrant.
 4. Fukta bomullsrondeller och torka sedan av ansiktet tills det inte finns makeup/smuts och rengöringsprodukt kvar.
 5. Nu har du en rengjord och fräsch hud som inte stramar och det är dags att stryka på lite ansiktsvatten eller vanligt kallt vatten.
 6. Massera in en fin eko-ansiktsolja eller eko-hudkräm. Massera gärna ansiktet lite varje kväll så får du en fantastisk lyster.

5 kommentarer:

 1. :) Kul att du tycker det!
  Kommer lite recept på ansiktsmasker snart också!

  SvaraRadera
 2. Underbar blogg! Har du något tips på bra eko-ansiktsolja eller eko hudkräm? Gärna någon som inte är allt för dyr.

  SvaraRadera
 3. Just det! Jag har en till fråga. Har du något bra tips för att få bort pormaskar i ansiktet? Kram

  SvaraRadera
 4. Hej! Så kul att du kikar tillbaka på mina äldre inlägg : )
  Tack så mycket, så kul att höra!

  Jag blandar de flesta av mina produkter själv och har därför lite svårt att tipsa..Men jag har börjat prova på Mádara´s produkter och gillar deras schampo, deo och rengöring! De har bra priser och innehåll så jag skulle rekommendera dig att prova deras produkter!
  http://eleven.se/madara-b559.html

  För att få bukt med pormaskar skulle jag rekommendera mild peeling av florsocker, ångbada ansiktet och ansiktsmask. Gör det till en rutin 2 ggr i veckan kanske! Se till att svettas ut flera ggr i veckan också..Basta, motionera utomhus!

  Mina tips :)

  SvaraRadera